vrijdag 23 december 2011

Leuke winactie op Loving Books!

Op mijn andere blog is een hele leuke winactie gaande voor twee vooruitexemplaren van Firelight. Ziel van Vuur door Sophie Jordan!


Synopsis
Jacinda is een draki; ze ziet eruit als een meisje maar kan zich transformeren tot een draak. Vanaf het moment dat er werd vastgesteld dat ze tot een van de meest bijzondere soorten hoort, wordt haar leven beheerst door haar kolonie. Het benauwt haar dat ze voortdurend in de gaten wordt gehouden en dat anderen over haar beslissen. Wanneer ze uit pure opstandigheid een van de heiligste wetten van haar soort overtreedt, moet ze dat bijna met de dood bekopen. Omdat de maatregelen tegen Jacinda’s overtreding haar hele leven zullen verwoesten, vlucht ze samen met haar moeder en zusje naar een stad midden in de woestijn waar ze als mens verder moeten gaan. Jacinda vindt het moeilijk om zich aan te passen aan het menselijke leven en verliest langzaamaan de grip op haar drakigeest. De knappe Will is de enige die haar leven draaglijk maakt en haar draki wakker houdt. Maar Will draagt een groot geheim met zich mee; hij en zijn familie zijn draki-jagers en hebben het voorzien op de kolonie van Jacinda. Jacinda weet dat ze uit zijn buurt moet blijven, maar kan ze dat ook?

Wil je meedoen? Klik dan op deze link!

donderdag 22 december 2011

Boeken die ik wel onder de boom wil vinden

Het is bijna kerstmis, en in de hectiek die kerstmis shoppen heet, kwam ik een aantal boeken tegen die ik graag onder de boom zou willen krijgen! Kijk je mee?


Boy 7 door Mirjam Mous Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie. En hij weet een ding zeker: dat is zijn eigen stem. Met behulp van de spullen in zijn rugzak gaat hij verbeten op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Zelfs Lara niet. Stapje voor stapje komt hij achter de verschrikkelijke waarheid.
Deze heb ik al wel iets vaker zien liggen in de boekenwinkel, en al vaak opgepakt ook, maar om de een of andere reden nooit meegenomen. De premise klinkt goed en ik ben dan ook heel nieuwsgierig naar het verhaal! Mocht deze niet onder de boom liggen, dan weet ik wel wat ik met mijn giftcard ga kopen in Januari..


Wolfling - De Aanval van de Woeste Wolf door Di Toft
Nat en zijn Wolflingvriend Woody komen erachter dat hun grote vijand, een vampier, gruwelijke plannen heeft. Hij is bezig de slechte weerwolven bijeen te brengen. De jongens moeten alles op alles zetten om hem tegen te houden. Helaas heeft Nat zijn gedaantewisselingen nog niet helemaal onder controle. De vrienden beginnen aan een groot avontuur waarbij ze vele raadsels moeten oplossen. Lukt het ze een van de ergste monsters ooit tegen te houden?
Ik moet toegeven dat ik boek twee nog niet gelezen heb in alle drukte met het bloggen en kerstkadootjes kopen, maar boek drie in deze serie is zeker een titel die ik graag in mijn bezit zou willen hebben. Het is een serie voor wat jongere lezers, maar dat maakt 'm niet minder leuk!


Soulmates. Het Verhaal van Sky door Joss Stirling
Jij bezit de ene helft van onze gaven, ik de andere... Sky vindt het helemaal niets dat ze met haar adoptieouders vanuit Londen naar de rustige Amerikaanse Rocky Mountains moet verhuizen. Dat gevoel verandert als ze op haar nieuwe High School de stoere Zed ontmoet. Zed, die nog nooit interesse heeft getoond in een meisje, valt ook voor Sky. Hij noemt haar zijn soulmate en hij zegt dat ze de rest van hun leven samen zullen zijn. Dit gaat Sky allemaal veel te snel. Ze wil niets weten van het hele soulmategedoe en ook niet van de gaven die ze volgens Zed heeft. Toch kan ze, hoe hard ze het ook probeert, geen afstand van hem nemen. Ze wordt meegesleurd in een wereld vol liefde, geweld, manipulatie en familiegeheimen.
Ik had de Engelse titel al meerdere malen voorbij zien komen sinds ik begonnen ben met mijn Engelse boekblog, maar nu hij ook in het Nederlands is uitgekomen, wil ik hem wel héél graag hebben! Ik heb 'm helaas niet vaak in de winkel zien liggen, dus ik denk niet dat deze met een strik eromheen onder de boom ligt..



De Ruïnes van Gorlan door John Flanagan
Will is klein voor zijn leeftijd, maar razendsnel en niet dom. Zijn hele leven heeft hij ervan gedroomd om ridder te worden, net als zijn vader, die hij nooit heeft gekend. Hij is dan ook hevig teleurgesteld als hij afgewezen wordt voor de krijgsschool van kasteel Redmont. In plaats daarvan wordt hij toegewezen aan Halt, de mysterieuze Grijze Jager wiens grootste talent lijkt te zijn dat hij zich onopvallend door het rijk kan verplaatsen. Met enige weerzin leert Will om de geheime wapens van de Grijze Jagers te gebruiken: pijl en boog, een onopvallende camouflagecape en een eigenwijze kleine pony. Ook al verlangt Will hevig naar een zwaard en een stoer strijdpaard, als hij samen met Halt op een geheime missie gaat om de moord op de koning te voorkomen, komt hij erachter dat de wapens van de Grijze Jagers zo slecht nog niet zijn.
Ik zie deze zó vaak in de winkel liggen (of nog vaker: in een eigen verticale display met de andere boeken uit de serie) dat ik best wel nieuwsgierig geworden ben.. Ik vind avontuurlijke verhalen altijd erg leuk om te lezen, zeker als het gaat om boeken voor 9 - 12 jaar. Dit is er zeker een die ik in 2012 wil gaan lezen!

---------------

Ik lees niet veel Nederlandse boeken, vooral omdat Nederland met de meeste boeken achterloopt of boeken te duur zijn voor mijn budget, maar voor deze boeken maak ik graag een uitzondering :) Welke boeken wil jij graag ingepakt onder de kerstboom zien liggen?


donderdag 15 december 2011

Favorieten van vroeger

Voor mij is het al een hele tijd geleden dat ik voor het eerst in aanraking kwam met boeken en lezen. Voordat mijn liefde voor lezen verdween, was ik namelijk al een echte boekenwurm. Ik had mijn favorieten - sommige boeken las ik keer op keer opnieuw. Ik heb er vandaag een paar op een rijtje gezet waar ik helemaal weg van was toen ik jong was (oh, nu voel ik me oud!)

De Pinkeltje serie door Dick Laan
Hier was ik vroeger echt dol op. Ik kan me nu weinig herinneren van de verhalen, maar ik weet wel dat ik ze in razend tempo heb verslonden. Er waren een heleboel boeken in de Pinkeltje serie dus als ik klaar was met lezen, was er altijd een ander boek dat alvast op me lag te wachten. Volgens mij hebben mijn opa en oma mij aan Pinkeltje voorgesteld toen ik nog amper kon lezen, maar omdat het al zo lang geleden is, weet ik dat niet zeker. Ik heb er nog een aantal in een verhuisdoos zitten, misschien moet ik die weer eens tevoorschijn toveren!


Een Mysterieuze Gast door Marjo Roeven
Dit was echt mijn lievelingsboek toen ik op de basisschool zat. Volgens mij heb ik dit boek wel tien keer gelezen! Er waren meer boeken in de Hotel Rozebottel serie, maar die kan ik me niet meer herinneren. Ik heb mijn oude boek nog en hij ziet er nog piekfijn uit, terwijl ik dat boek toch echt al ruim tien jaar in mijn bezit heb. Volgens mij is het boek nu niet meer te verkrijgen, jammer genoeg. Ik heb er een tijdje geleden het internet voor afgespeurd, maar het lijkt erop dat je de boeken alleen nog maar tweedehands kan krijgen. Jammer! Echt een heel leuk boek dit.



 Sprookjes van Hans Christiaan Andersen
Wij hebben hier een heel mooi oud exemplaar van waar zelfs nog ingeplakte plaatjes in zitten. Al zo lang als ik me kan herinneren, hebben wij dit boek thuis en toen ik nog héél klein was werden mijn zusje en ik hier uit voorgelezen. Ik kan me niet alle sprookjes meer herinneren, maar ik weet wel dat ik ze allemaal prachtig vond. Het boek ligt nu een beetje zielig op de plank, maar ik ben van plan om binnenkort weer eens in de magische wereld van sprookjes te duiken. Want geef nou toe, wat is er nou mooier om te lezen als je klein bent dan sprookjes?




Otje door Annie M.G. Schmidt
In tegenstelling tot veel van mijn leeftijdsgenootjes én mijn zusje, vond ik Otje het leukste boek dat Annie M.G. Schmidt heeft geschreven. Ik vond Pluk ook leuk, natuurlijk, maar ik was helemaal gek op Otje. Ik vroeg mijn vader dan ook vaak om ons uit dit boek voor te lezen voor het slapen gaan, en toen ik zelf kon lezen heb ik het ook nog vele malen alleen overgedaan. En nog steeds, zoveel jaren later, kan ik me dit boek nog heel goed herinneren. Het is ook een van die boeken die ik nog steeds heb en waarbij ik echt niet van plan ben om 'm weg te doen. Jeugdsentiment ten top!


Hebben jullie boeken waar jullie gek op waren toen jullie klein waren? Deel het in de comments! :)

dinsdag 13 december 2011

Het heeft even geduurd..

.. maar mijn Nederlandse boekenblog gaat nu toch echt de lucht in! Spannend!

Ik heb een tijdje nagedacht over wat ik met mijn Nederlandse blog wilde doen en inmiddels ben ik eruit. Omdat ik veel Engels lees (99% van de boeken die ik lees is Engels) heb ik besloten om ook reviews te schrijven over boeken die ik in het Engels heb gelezen. Niet alle reviews zullen op deze blog verschijnen, maar een groot aantal wel en ik zal extra mijn best doen om reviews te schrijven van boeken die in Nederland zullen worden gepubliceerd of dat wellicht al zijn.

Wat kun je verder verwachten? Nou, ik ben dol op foto's van boekenkasten, dus wellicht dat je die ook wel eens voorbij zal zien komen. Daarnaast ben ik gek op lijstjes, dus verwacht die ook maar in grote getale! Favorieten, boeken waar ik naar uit kijk, mooie kaften, leuke karakters.. Laat lijstjes maken maar aan mij over..

Kun je niet wachten tot de reviews in het Nederlands verschijnen hier? Wellicht staan er een aantal interessante posts op mijn Engelse boekenblog, Loving Books die je in de tussentijd kunt lezen.

Hopelijk tot snel, en happy reading! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...